Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Döghalál – járvány előtt áll Magyarország népe?
  2014-12-11 20:56:52, csütörtök
 
  Döghalál - járvány előtt áll Magyarország népe?

Posted on 2014/12/11 Szerző: Admin

A fedezet nélküli orvosi béremelés miatt három év alatt 38 százalékról 31 százalékra csökkent a dologi kiadásokra fordítható pénz a kórházi költségvetésben, ami egyik fő oka a kórházak kritikus gazdasági helyzetének - derült ki egy pénteki egészségügyi konferencián, Velkey György kórházszövetségi elnök előadásából. A programon a szakértők a tervezett átalakítás veszélyeire is figyelmeztettek.

A egészségügy aktuális helyzetét és várható kilátásait tűzte napirendre a Figyelő Medicina XXIX. konferenciája, amelyen az adósságállomány és az akut teendők, a kórházműködtetés fenntartása és a tervezett költségvetés biztosította mozgástér vázolása mellett a magán és közellátás szétválasztásának hatása, az alapellátás megerősítése is téma volt, amelynek potenciális veszélyeire is felhívták a figyelmet a szakértők. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár szerint egy olyan döntés nem fog születni, amit nem egyeztetnek a szakmai képviseletekkel.
A Kórházszövetség elnöke, Velkey György elődásában a kórházi működőképesség fenntartását nevezte meg elsőként, mint legfontosabb akut teendőt. Bíztatónak tartotta, hogy a 2015-ös költségvetésbe a központi költségvetési szervek adósságkonszolidációjára 60 milliárd forintot terveztek, amelyet szerinte nagyon fontos lenne teljes egészében az egészségügyre fordítani.
Háttérinformációkra hivatkozva emellett 30 milliárd forint körüli, adósságcsökkentésre szánt kasszasöprést valószínűsített. Kiemelte a béremelés fedezetének biztosítását, a mozgóbérek emelését, a gazdasági és műszaki dolgozók, szakdolgozók bérrendezését, a minimálbérek közeledése miatti feszültség feloldását és a tapasztalt munkatársak bérrendezését az orvoskaron belüli feszültség oldása érdekében.
Fenntarthatatlan a helyzet
Mint kifejtette, szeptember 30-án 64,4 milliárd forintra rúgott a kórházak adóssága, nagyon sok intézménynél már az éves költségvetés 10 százalékát is meghaladja a lejárt adósság mértéke, ami fenntarthatatlan, súlyos helyzetet jelez. A Kórházszövetség elnöke elmondta, ugyan az egészségügyre szánt jövő évi források valóban növekednek, de nem bővültek a súlyszám-, pontszám forintértékek, a dologi kiadások fedezetei, így az adósság újratermelődése nem akadályozható meg. Változatlan gond az amortizáció, amelyre a fenntartói forrás nem garantált, a béremelésre pedig bizonytalan és kevés a fedezet.
A tervezett intézkedésekről szólva Velkey a magán- és közszolgáltatások intézményi szétválasztásának dilemmáit boncolgatva rámutatott, először is definiálni kell, hogy mi tartozik ebbe a körbe. A magánfinanszírozott ellátások megszüntetése forrásvesztéssel fenyeget, az intézmények saját bevétele csökken, a munkatársakat a bevételkiesés miatt még nehezebb lesz megtartani - prognosztizálta a lépés eredményét.
Felerősödhetnek a magán- és közintézmények közötti határterületi problémák, kialakulhat az ellátások “kimazsolázása", a nagy munkaerő igényű, ráfizetéses betegek ellátási zavara és rögzülhet a paraszolvencia. Megemlítette, hogy a helyi problémák általánosítása a társadalmi megbecsülés romlásához vezethet.
Velkey szerint a veszélyek elhárítása sokba kerül, erős rendszerszabályozást és ellenőrzést igényel. A sokat emlegetett hatékonyságjavítás kapcsán Velkey elmondta, az OECD adataiból kitűnik, ettől nem várható túl nagy eredmény, a magyarországi kórházi kiadások aránya, a kórházak száma millió lakosra vetítve, egyáltalán nem túlságosan magas. Azaz, a tervezett gazdasági növekedéshez igazított forrásbevonásra nagyon rászorul a magyar egészségügy a folyamatos hatékonyságjavítással együtt.
Fókuszban a demográfia
Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lényegében megismételte a tervezett átalakítás kulcselemeit. Mint fogalmazott, a tervezést az a nemzetstartégiai cél vezérelte, hogy a demográfiai folyamatok javuljanak.
A háziorvosi rendszer megerősítése és a fiatal orvosok itthon tartását célzó intézkedések után valamennyi egészségügyi dolgozó életpályamodelljének kialakítása következhet. Ehhez az kell, hogy az egészségügyi ellátórendszer határozza meg magát, és olyan struktúrában, olyan hatékonysággal dolgozzon, amivel oda tud állni a pénzügyi döntéshozók elé és pontosan meghatározza, hogy milyen forrásokra van szükség és ezeket hogyan, milyen eredményességgel használja fel - fogalmazott az államtitkár.
A jelenlegi kórházi struktúra átalakítására, centralizálásra az anomáliák feloldása miatt van szükség, tisztának kell lenni a magyar kórházi rendszernek - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, vannak még értelmezési problémák, de az ellátásszervezés, a progresszivitási szintek kialakítása döntően országos, térségi, megyei, járási szinteket fog lefedni.
Beteg és beteg között nem lehet különbség
A magán- és közszolgáltatás szétválasztását illető kritikákra reagálva Zombor elmondta: a szolidaritáson és kockázatközösségen alapuló egészségügyi rendszerben beteg és beteg között nem lehet különbséget tenni az ellátáson belül. Hozzátette, a kórházi bevételszerzést a jelenlegi, nagyon liberális tb-törvény megengedi, de a kórházak ezzel a lehetőséggel alig élnek a paraszolvencia miatt.
Az előadásokat követő ex-miniszteri fórumon, amelyen Réthelyi Miklós egykori nemzetierőforrás-miniszter, Surján László, Gógl Árpád, Rácz Jenő, Horváth Ágnes és Székely Tamás ex-egészségügyi miniszterek vettek részt, a legnagyobb teret a magán és közellátás szétválasztásról folytatott vita kapta, melyben az egykori tárcavezetők közösen hangsúlyozták a fogalmak definiálásának szükségességét. Abban is egyetértettek a legtöbben, hogy ez bevételkiesést okoz a kórházaknak, s akadályozza a paraszolvenciával való leszámolást.
(ma.hu)
Bal-Rad komm: Megy az agyalás és ötletelés az egészségügy úgy - ahogy működtethetőségének megoldására. Meggyőződésünk, hogy jobban tennék, ha felhagynának vele. Mint az egyik megoldhatatlan problémával.
Az alapvető okot ugyanis nem hajlandóak megvizsgálni az ötletelők. Ez pedig a MAGYAR GAZDASÁG felszámolása. Amit megtettek a rendszerváltással.
ORSZÁGUNKBAN 24 éve másfél millió munkahely veszett oda! Másfél millió eü. - és tb. - befizető. Ez az azóta eltelt időszak alatt összesen minimumm (!!!) HARMINC MILLIÓ BEFIZETÉS elmaradását jelenti! (Miközben a betegek nem lettek kevesebben!) Ami 360 millió havi befizetés kiesésével egyenlő! Ez az elmaradás a legjobb esetben is 1800 MILLIÁRD FORINT mínusz, mai reálértéken! (Ötezer forint/fő/hó befizetést alapul véve!) És persze lehet onnantól kezdve tovább agyalni a dolgokon, hogy az egyre inkább szegényedő lakosság egyre betegesebb lesz, és a betegek jó része nem tudja a gyógyszerét kiváltani sem! Jön a tömeges döghalál!
Nyilvánvaló, hogy a helyzet zuhanásközbeni állapot a szakadék pereme és alja között! - valahol félúton.
Nincs az egészségügy finanszírozásához szükséges gazdasági háttér! Ezt jelenti a rendszerváltás “sikere"!
És akkor lehet még matekozni a nyugdíjakon.
Csoda ezek után, hogy nemmegszorítás - nemmegszorítást követ?
Csoda, hogy az udvari pénzfacsaró ötletgyár csúcsra jár?
Bizony kedves honfitársaink - nyakunkon az összeomlás!


https://balrad.wordpress.com/2014/12/11/doghalal-jarvany-elott-all-magyarorszag-n epe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: forrásvesztéssel, fenntarthatatlan, kórházszövetségi, szétválasztásról, progresszivitási, eredményességgel, kórházműködtetés, ellátásszervezés, nemzetierőforrás, nemzetstartégiai, szétválasztását, közszolgáltatás, újratermelődése, prognosztizálta, forrásbevonásra, kórházszövetség, valószínűsített, felerősödhetnek, költségvetésben, intézkedésekről, nemmegszorítást, adósságállomány, centralizálásra, figyelmeztettek, képviseletekkel, bevételszerzést, paraszolvencia, szolidaritáson, működőképesség, általánosítása, költségvetésbe, meggyőződésünk, zuhanásközbeni, egészségügyért, rendszerváltás, nemmegszorítás, fedezet nélküli, dologi kiadásokra, kórházi költségvetésben, kórházak kritikus, pénteki egészségügyi, tervezett átalakítás, egészségügy aktuális, akut teendők, kórházműködtetés fenntartása, tervezett költségvetés, alapellátás megerősítése, olyan döntés, szakmai képviseletekkel, kórházi működőképesség, 2015-ös költségvetésbe, központi költségvetési, Velkey György, Figyelő Medicina XXIX, Zombor Gábor, Réthelyi Miklós, Surján László, Gógl Árpád, Rácz Jenő, Horváth Ágnes, Székely Tamás, MAGYAR GAZDASÁG, HARMINC MILLIÓ BEFIZETÉS, MILLIÁRD FORINT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Álom  Föld napja április 22  Kellemes esti időtöltést  Esti kép  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Maradék idő  A keserű igazság  Facebookon kaptam Krisztinától  Ébredj  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Palóc Grand Canyon  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ez a jó az alvásban.  György napra  Szent György nap  képre írva  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A hét szűk esztendő  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Szent György nap  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  Szép estét kedves látogatóimna...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ébredj  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Beney Zsuzsa - Sirató  Pillangó  Idézetek a barátságról  Idézetek a barátságról  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Maradék idő  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Alakot vált...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Környezetvédelem 
Bejegyzés Címkék
fedezet nélküli, dologi kiadásokra, kórházi költségvetésben, kórházak kritikus, pénteki egészségügyi, tervezett átalakítás, egészségügy aktuális, akut teendők, kórházműködtetés fenntartása, tervezett költségvetés, alapellátás megerősítése, olyan döntés, szakmai képviseletekkel, kórházi működőképesség, 2015-ös költségvetésbe, központi költségvetési, egészségügyre fordítani, béremelés fedezetének, mozgóbérek emelését, minimálbérek közeledése, tapasztalt munkatársak, orvoskaron belüli, kórházak adóssága, éves költségvetés, lejárt adósság, egészségügyre szánt, dologi kiadások, adósság újratermelődése, fenntartói forrás, béremelésre pedig, tervezett intézkedésekről, intézmények saját, bevételkiesés miatt, lépés eredményét, ellátások &#8220, nagy munkaerő, helyi problémák, társadalmi megbecsülés, veszélyek elhárítása, sokat emlegetett, magyarországi kórházi, kórházak száma, tervezett gazdasági, magyar egészségügy, demográfiai folyamatok, háziorvosi rendszer, fiatal orvosok, egészségügyi ellátórendszer, pénzügyi döntéshozók, jelenlegi kórházi, anomáliák feloldása, magyar kórházi, progresszivitási szintek, ellátáson belül, kórházi bevételszerzést, kórházak ezzel, lehetőséggel alig, paraszolvencia miatt, előadásokat követő, legnagyobb teret, egykori tárcavezetők, fogalmak definiálásának, paraszolvenciával való, egyik megoldhatatlan, alapvető okot, azóta eltelt, legjobb esetben, egyre inkább, gyógyszerét kiváltani, tömeges döghalál, helyzet zuhanásközbeni, szakadék pereme, egészségügy finanszírozásához, rendszerváltás &#8220, udvari pénzfacsaró, forrásvesztéssel, fenntarthatatlan, kórházszövetségi, szétválasztásról, progresszivitási, eredményességgel, kórházműködtetés, ellátásszervezés, nemzetierőforrás, nemzetstartégiai, szétválasztását, közszolgáltatás, újratermelődése, prognosztizálta, forrásbevonásra, kórházszövetség, valószínűsített, felerősödhetnek, költségvetésben, intézkedésekről, nemmegszorítást, adósságállomány, centralizálásra, figyelmeztettek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.